Επίπεδο C1

Εκτύπωση PDF

Επίπεδο 4 – Προχωρημένων – Третий сертификационный уровень (ТРКИ-3)

 (πολύ καλή γνώση της γλώσσας)

 

Επίπεδο Γ1 (πολύ καλή γνώση της γλώσσας)

Εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας σε αυτό το επίπεδο δίνει δικαίωμα να ασκεί κανείς τις επαγγελματικές του δραστηριότητες σε αυτήν τη γλώσσα ως γλωσσολόγος, μεταφραστής, συντάκτης, δημοσιογράφος, διπλωμάτης, να εργάζεται ως μέλος του ρωσόφωνου προσωπικού. Ικανότητα να κατανοεί και να παράγει ένα ευρύ φάσμα των κειμένων της ιδιαίτερης πολυπλοκότητας και μήκους (κοινωνικά, περιβαλλοντικά, δικαστικά προβλήματα, πολιτική, οικονομία, θρησκεία, ηθική, κλπ.). Δυνατότητα να εκφράζει κανείς τις απόψεις του εύκολα, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα σε ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό τρόπο με τον πλήρη έλεγχο της διατάξεως του κειμένου. Άμεση κατανόηση της ταινίας και εφημερίδων, λογοπαίχνεια, αποχρώσεις της έννοιας, ιδιωματικές εκφράσεις, κλπ.

 

Το επίπεδο C1 πιστοποιείται με τα εξής πτυχία:

ΤRFL - Lomonosov Certificate C1 (ТРКИ 3)

 Διπλώματα TORFL που χορηγούνται από το Πανεπιστήμιο Λομονόσοβ αναγνωρίζονται πανελλαδικώς (ΑΣΕΠ)  και διεθνώς (ALTE). Οι εξετάσεις διενεργούνται από τους ειδικούς, καθηγητές του τμήματος φιλολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας Μ.Β.Λομονόσοβ, και στην Θεσσαλονίκη διεξάγονται δύο φορές το χρόνο κάθε Ιούνιο και Δεκέμβριο

Pushkin Certificate C1 (ТРКИ 3)

Διπλώματα TORFL που χορηγούνται από το Ινστιτούτο Πούσκιν της Μόσχας αναγνωρίζονται διεθνώς (ALTE). Οι εξετάσεις πιστοποίησης διεξάγονται από την επιτροπή εξεταστών προερχόμενων από το Ινστιτούτο Πούσκιν της Μόσχας ( Μέλος του ALTE) μια φορά το χρόνο στη Θεσσαλονίκη κάθε Ιούνιο.

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας C1

 Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας είναι ένα σύστημα εξετάσεων που στοχεύει στην πιστοποίηση διαφορετικών επιπέδων «γνώσης» μιας γλώσσας. Τα επίπεδα γνώσης που πιστοποιεί προσδιορίστηκαν με βάση την κλίμακα επιπέδων γλωσσομάθειας του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως αυτά περιγράφονται στο Κοινό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες. Για την επιτυχία στις εξετάσεις, χρειάζεται να έχουν βασική γνώση της ελληνικής, αφού ελέγχεται και η ικανότητα διαμεσολάβησης (από την ελληνική στην ξένη γλώσσα).  Tο ΚΠΓ αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ.  Οι  εξετάσεις διεξάγονται δύο φορές το χρόνο: κάθε Μάιο και κάθε Νοέμβριο. Η εξέταση για τα επίπεδο C1 πραγματοποιείται με ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ.

 

Έναρξη μαθημάτων 3 φορές τον χρόνο Οκτώβριο, Φεβρουάριο και Ιούνιο.

   

Κανονικά Τμήματα

Τμήματα Οκτωβρίου

Διάρκεια: Οκτώβριος - Μαϊος (8 μήνες)

Διδασκαλία: 2 φορές την εβδομάδα , 6 διδακτικές ώρες (ανάλογα με το τμήμα)

Με το συγκεκριμένο τμήμα ο/η σπουδαστής/τρια καλύπτει την ύλη του επιπέδου C1 κι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει το πτυχίο του Pushkin Certificate C1 (ТРКИ 3) ή του Lomonosov  Certificate C1 (ТРКИ 3) ή το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας C1. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι πλήρως προετοιμασμένος/η για τις εξετάσεις κι έχει δυνατότητα προετοιμασίας και συμμετοχής στις εξετάσεις για τα πτυχία C1.

 

Τμήματα Φεβρουαρίου

Διάρκεια: Φεβρουάριος - Ιούνιος (5 μήνες)

Διδασκαλία: 3 φορές την εβδομάδα , 9 διδακτικές ώρες (ανάλογα με το τμήμα)

Με το συγκεκριμένο τμήμα ο/η σπουδαστής/τρια καλύπτει την ύλη του επιπέδου C1 κι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει το πτυχίο του Pushkin Certificate C1 (ТРКИ 3) ή του Lomonosov  Certificate C1 (ТРКИ 3) ή το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας C1. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι πλήρως προετοιμασμένος/η για τις εξετάσεις κι έχει δυνατότητα προετοιμασίας και συμμετοχής στις εξετάσεις για τα πτυχία C1.

   

Εντατικά Τμήματα

Θερινά Τμήματα Ιουνίου

Διάρκεια: Ιούνιος - Οκτώβριος (5 μήνες)

Διδασκαλία: 3 φορές την εβδομάδα , 12 διδακτικές ώρες (ανάλογα με το τμήμα)

Με το συγκεκριμένο τμήμα ο/η σπουδαστής/τρια καλύπτει την ύλη του επιπέδου C1 κι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει το πτυχίο του Pushkin Certificate C1 (ТРКИ 3) ή του Lomonosov  Certificate C1 (ТРКИ 3) ή το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας C1. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι πλήρως προετοιμασμένος/η για τις εξετάσεις κι έχει δυνατότητα προετοιμασίας και συμμετοχής στις εξετάσεις για τα πτυχία C1.

 

 

 

 

 

Άν εχετε απορίες, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

Από (email)
Θέμα
Όνομα
Πόλη/Περιοχή
Τηλέφωνο
Ερώτηση
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδίαqgjrkaty
 Βοηθήστε μας στην μείωση των SPAM!
 Αποστολή αντιγράφου στο email σας