Επίπεδο Β1

Εκτύπωση PDF

(μέτρια γνώση της γλώσσας)

Επίπεδο 2 – Αρχαρίων – Первый сертификационный уровень (ТРКИ 1)

Επίπεδο Β1 (βασικές γνώσεις)

Επίτευξη αυτoύ του επιπέδου επάρκειας στην Ρωσσική γλώσσα επιτρέπει στον υποψήφιο να ικανοποιηεί τις βασικές ανάγκες επικοινωνίας σε πραγματικές καταστάσεις επικοινωνίας με φυσικούς ομιλητές στην καθημερινή ζωή και στις κοινωνικοπολιτιστικούς τομείς. Ο μαθητής αποκτάει την ικανότητα να εκφράζεται άνετα για την τέχνη και γεγονότα, συναισθήματα, όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες, για παρακινήσει τις προσωπικές επιλογές. Να κατανοεί  κείμενα (ενημερωτικού  ή περιγραφικού χαρακτήρα (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία). Να έχει ικανότητα να γράφει επιστολές διαφόρων ειδών, να συμπληρώνει ερωτηματολόγια.

 

Το επίπεδο Β1 πιστοποιείται με τα εξής πτυχία:

ΤRFL - Lomonosov Certificate Β1 (ТРКИ 1)

Διπλώματα TORFL που χορηγούνται από το Πανεπιστήμιο Λομονόσοβ αναγνωρίζονται πανελλαδικώς (ΑΣΕΠ)  και διεθνώς (ALTE). Οι εξετάσεις διενεργούνται από τους ειδικούς, καθηγητές του τμήματος φιλολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας Μ.Β.Λομονόσοβ, και στην Θεσσαλονίκη διεξάγονται δύο φορές το χρόνο κάθε Ιούνιο και Δεκέμβριο

Pushkin Certificate Β1 (ТРКИ 1)

Διπλώματα TORFL που χορηγούνται από το Ινστιτούτο Πούσκιν της Μόσχας αναγνωρίζονται διεθνώς (ALTE). Οι εξετάσεις πιστοποίησης διεξάγονται από την επιτροπή εξεταστών προερχόμενων από το Ινστιτούτο Πούσκιν της Μόσχας ( Μέλος του ALTE) μια φορά το χρόνο στη Θεσσαλονίκη κάθε Ιούνιο.

Κρατικό Πιστοποιητικό ΓλωσσομάθειαςΒ1

Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας είναι ένα σύστημα εξετάσεων που στοχεύει στην πιστοποίηση διαφορετικών επιπέδων «γνώσης» μιας γλώσσας. Τα επίπεδα γνώσης που πιστοποιεί προσδιορίστηκαν με βάση την κλίμακα επιπέδων γλωσσομάθειας του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως αυτά περιγράφονται στο Κοινό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες. Για την επιτυχία στις εξετάσεις, χρειάζεται να έχουν βασική γνώση της ελληνικής, αφού ελέγχεται και η ικανότητα διαμεσολάβησης (από την ελληνική στην ξένη γλώσσα).  Tο ΚΠΓ αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ.  Οι  εξετάσεις διεξάγονται δύο φορές το χρόνο: κάθε Μάιο και κάθε Νοέμβριο. Η εξέταση για τα επίπεδο Β1 πραγματοποιείται με ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ.

 

Έναρξη μαθημάτων 3 φορές τον χρόνο Οκτώβριο, Φεβρουάριο και Ιούνιο.

   

Κανονικά Τμήματα

Τμήματα Οκτωβρίου

Διάρκεια: Οκτώβριος - Μαϊος (8 μήνες)

Διδασκαλία: 2 φορές την εβδομάδα , 6 διδακτικές ώρες (ανάλογα με το τμήμα)

Με το συγκεκριμένο τμήμα ο/η σπουδαστής/τρια καλύπτει την ύλη του επιπέδου Β1 κι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει το πτυχίο του Pushkin Certificate Β1 (ТРКИ 1) ή του Lomonosov  Certificate Β1 (ТРКИ 1) ή το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Β1. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι πλήρως προετοιμασμένος/η για τις εξετάσεις κι έχει δυνατότητα προετοιμασίας και συμμετοχής στις εξετάσεις για τα πτυχία Β1.

 

Τμήματα Φεβρουαρίου

 

Διάρκεια: Φεβρουάριος - Ιούνιος (5 μήνες)

Διδασκαλία: 3 φορές την εβδομάδα , 9 διδακτικές ώρες (ανάλογα με το τμήμα)

Με το συγκεκριμένο τμήμα ο/η σπουδαστής/τρια καλύπτει την ύλη του επιπέδου Β1 κι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει το πτυχίο του Pushkin Certificate Β1 (ТРКИ 1) ή του Lomonosov  Certificate Β1 (ТРКИ 1) ή το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Β1. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι πλήρως προετοιμασμένος/η για τις εξετάσεις κι έχει δυνατότητα προετοιμασίας και συμμετοχής στις εξετάσεις για τα πτυχία Β1.

 

Εντατικά Τμήματα

Θερινά Τμήματα Ιουνίου

Διάρκεια: Ιούνιος - Οκτώβριος (5 μήνες)

Διδασκαλία: 3 φορές την εβδομάδα , 12 διδακτικές ώρες (ανάλογα με το τμήμα)

Με το συγκεκριμένο τμήμα ο/η σπουδαστής/τρια καλύπτει την ύλη του επιπέδου Β1 κι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει το πτυχίο του Pushkin Certificate Β1 (ТРКИ 1) ή του Lomonosov  Certificate Β1 (ТРКИ 1) ή το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Β1. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι πλήρως προετοιμασμένος/η για τις εξετάσεις κι έχει δυνατότητα προετοιμασίας και συμμετοχής στις εξετάσεις για τα πτυχία Β1.

 

 

 

Άν εχετε απορίες, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

Από (email)
Θέμα
Όνομα
Πόλη/Περιοχή
Τηλέφωνο
Ερώτηση
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδίαsidbolzq
 Βοηθήστε μας στην μείωση των SPAM!
 Αποστολή αντιγράφου στο email σας