Επίπεδο Α1-Α2

Εκτύπωση PDF

Επίπεδο 1 – Αρχαρίων – Элементарный и Базовый уровни (Επίπεδο Α1-Α2)

(στοιχειώδεις γνώσεις)  & (βασικές γνώσεις)

 

Pushkin Certificate A2 (ТБУ) & Lomonosov Certificate A2 (ТБУ)

Επίπεδο Α1 (στοιχειώδεις γνώσεις) Επίπεδο Α2 (βασικές γνώσεις)

Είναι το τμήμα εισαγωγής, κατά τη διάρκεια του οποίου διδάσκονται οι βασικές δομές της γραμματικής της γλώσσας καθώς επίσης γίνονται και τα πρώτα μαθήματα φωνητικής. Επικοινωνιακές περιστάσεις σε αυτό το επίπεδο συμπεριλαμβάνουν την καθημερινή και την πολιτιστική  ζωή  (σε καταστήματα, στο ταχυδρομείο, στην τράπεζα, στο εστιατόριο, στη βιβλιοθήκη, στο γιατρό, κ.λπ.).  Φοιτητές αποκτούν την ικανότητα να παρουσιάζουν τον εαυτό τους, τους άλλους τους, να κάνουν ερωτήσεις και να απαντάνε με προσωπικές λεπτομέρειες, δίνοντας πληροφορίες σχετικά με τον εαυτό τους, την οικογένεια τους, τους φίλους, το σχολείο και την εργασία. Να μιλούν για την υγεία, τα ψώνια, να απαντούν στο τηλέφωνο, να κάνουν απλές συζητήσεις στο ταχυδρομείο, στις μεταφορές, στα γραφεία της διοίκησης, να συζητάνε τον καιρό, τον ελεύθερο χρόνο, τοπική γεωγραφία, κλπ.). Να έχουν δυνατότητα να εκφράζουν τις προθέσεις τους, τις επιθυμίες, αιτήματα, καταγγελίες, συμβουλές, άρνηση, προτάσεις, προσκλήσεις, συμφωνία ή διαφωνία, άδειες ή απαγορεύσεις, υποσχέσεις, απιστία, εκτιμήσεις.

 

Το επίπεδο Α2 πιστοποιείται με τα εξής πτυχία:

ΤRFL - Lomonosov Certificate A2 (ТБУ)

Διπλώματα TORFL που χορηγούνται από το Πανεπιστήμιο Λομονόσοβ αναγνωρίζονται πανελλαδικώς (ΑΣΕΠ)  και διεθνώς (ALTE). Οι εξετάσεις διενεργούνται από τους ειδικούς, καθηγητές του τμήματος φιλολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας Μ.Β.Λομονόσοβ, και στην Θεσσαλονίκη διεξάγονται δύο φορές το χρόνο κάθε Ιούνιο και Δεκέμβριο

Pushkin Certificate A2 (ТБУ)

Διπλώματα TORFL που χορηγούνται από το Ινστιτούτο Πούσκιν της Μόσχας αναγνωρίζονται διεθνώς (ALTE). Οι εξετάσεις πιστοποίησης διεξάγονται από την επιτροπή εξεταστών προερχόμενων από το Ινστιτούτο Πούσκιν της Μόσχας ( Μέλος του ALTE) μια φορά το χρόνο στη Θεσσαλονίκη κάθε Ιούνιο.

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Α2

Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας είναι ένα σύστημα εξετάσεων που στοχεύει στην πιστοποίηση διαφορετικών επιπέδων «γνώσης» μιας γλώσσας. Τα επίπεδα γνώσης που πιστοποιεί προσδιορίστηκαν με βάση την κλίμακα επιπέδων γλωσσομάθειας του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως αυτά περιγράφονται στο Κοινό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες. Για την επιτυχία στις εξετάσεις, χρειάζεται να έχουν βασική γνώση της ελληνικής, αφού ελέγχεται και η ικανότητα διαμεσολάβησης (από την ελληνική στην ξένη γλώσσα).  Tο ΚΠΓ αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ.  Οι  εξετάσεις διεξάγονται δύο φορές το χρόνο: κάθε Μάιο και κάθε Νοέμβριο. Η εξέταση για τα επίπεδα Α1 και Α2 πραγματοποιείται με ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ.

 

Έναρξη μαθημάτων 3 φορές τον χρόνο Οκτώβριο, Φεβρουάριο και Ιούνιο.

   

Κανονικά Τμήματα

Τμήματα Οκτωβρίου

Διάρκεια: Οκτώβριος - Μαϊος (8 μήνες)

Διδασκαλία: 2 φορές την εβδομάδα , 6 διδακτικές ώρες (ανάλογα με το τμήμα)

Με το συγκεκριμένο τμήμα ο/η σπουδαστής/τρια καλύπτει την ύλη των επιπέδων Α1 και Α2 κι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει το πτυχίο του Pushkin Certificate A2 (ТБУ) ή του Lomonosov  Certificate A2 (ТБУ) ή το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Α2. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι πλήρως προετοιμασμένος/η για τις εξετάσεις κι έχει δυνατότητα προετοιμασίας και συμμετοχής στις εξετάσεις για τα πτυχία Α1 και Α2.

 

Τμήματα Φεβρουαρίου

Διάρκεια: Φεβρουάριος - Ιούνιος (5 μήνες)

Διδασκαλία: 3 φορές την εβδομάδα , 9 διδακτικές ώρες (ανάλογα με το τμήμα)

Με το συγκεκριμένο τμήμα ο/η σπουδαστής/τρια καλύπτει την ύλη των επιπέδων Α1 και Α2 κι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει το πτυχίο του Pushkin Certificate A2 (ТБУ) ή του Lomonosov  Certificate A2 (ТБУ) ή το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Α2. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι πλήρως προετοιμασμένος/η για τις εξετάσεις κι έχει δυνατότητα προετοιμασίας και συμμετοχής στις εξετάσεις για τα πτυχία Α1 και Α2.

   

Εντατικά Τμήματα

Θερινά Τμήματα Ιουνίου

Διάρκεια: Ιούνιος - Οκτώβριος (5 μήνες)

Διδασκαλία: 3 φορές την εβδομάδα , 12 διδακτικές ώρες (ανάλογα με το τμήμα)

Με το συγκεκριμένο τμήμα ο/η σπουδαστής/τρια καλύπτει την ύλη των επιπέδων Α1 και Α2 κι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει το πτυχίο του Pushkin Certificate A2 (ТБУ) ή του Lomonosov  Certificate A2 (ТБУ) ή το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Α2. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι πλήρως προετοιμασμένος/η για τις εξετάσεις κι έχει δυνατότητα προετοιμασίας και συμμετοχής στις εξετάσεις για τα πτυχία Α1 και Α2.

 

 

 

Άν εχετε απορίες, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

Από (email)
Θέμα
Όνομα
Πόλη/Περιοχή
Τηλέφωνο
Ερώτηση
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδίαosmhcnay
 Βοηθήστε μας στην μείωση των SPAM!
 Αποστολή αντιγράφου στο email σας