Επίπεδο C2

Εκτύπωση PDF

 

Επίπεδο 5 – Großes Deutsches Sprachdiplom (Επίπεδο C2)

 (άριστη γνώση της γλώσσας)

 

Großes Deutsches Sprachdiplom

Επίπεδο Γ2 (άριστη γνώση της γλώσσας)

Το Goethe-Zertifikat C2: Großes Deutsches Sprachdiplom προϋποθέτει ένα πολύ προχωρημένο γλωσσικό επίπεδο και αντιστοιχεί στο έκτο και ανώτατο επίπεδο - C2 – της κλίμακας ικανοτήτων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.

Ο σπουδαστής μπορεί συμμετέχει σε οποιοδήποτε είδος συζήτησης κατέχοντας πλούσιο λεξιλόγιο και κατάλληλο για κάθε περίσταση, και να κατανοεί χωρίς πρόβλημα οτιδήποτε ακούει ή διαβάζει στα γερμανικά. Μπορεί να συνοψίσει τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε γραπτές ή προφορικές πηγές, αναπαράγοντας τα επιχειρήματα και τις εκτιμήσεις που εμπεριέχονται σ’ αυτές. Μπορεί να εκφράζεται αυθόρμητα, με μεγάλη ευχέρεια και ακρίβεια και να αποσαφηνίζει ακόμη και τις λεπτές νοηματικές αποχρώσεις σύνθετων θεμάτων.

Χρησιμοποιεί σωστά κάθε εκφραστικό μέσο, είτε στον προφορικό λόγο [έχει από καιρό διαχωρίσει τον λόγο της λογοτεχνίας από της συνομιλίας (ακόμα και σε εργασιακό επίπεδο) ] είτε στον γραπτό. Εκφράζεται κατευθείαν στα Γερμανικά και με τον ίδιο τρόπο είναι προσαρμοσμένη και η σκέψη του.

Το επίπεδο C2 πιστοποιείται με τα εξής πτυχία:

Goethe – Zertifikat C2: Großes Deutsches Sprachdiplom

Οι εξετάσεις του Goethe Institut είναι διεθνώς αναγνωρισμένες και καταξιωμένες και διακρίνονται για το μεγάλο τους κύρος. Τα διεθνώς αναγνωρισμένα πτυχία γλωσσομάθειας που χορηγούνται θεωρούνται σε πολλές χώρες σημαντικά προσόντα στην αγορά εργασίας και σε εκπαιδευτικούς φορείς.

Οι εξετάσεις για το πτυχίο GoetheZertifikat C2: Großes Deutsches Sprachdiplom διεξάγονται από το Ινστιτούτου Γκαίτε δύο φορές το χρόνο, Φεβρουάριο και Ιούνιο.

 

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Γ2

Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας είναι ένα σύστημα εξετάσεων που στοχεύει στην πιστοποίηση διαφορετικών επιπέδων «γνώσης» μιας γλώσσας. Τα επίπεδα γνώσης που πιστοποιεί προσδιορίστηκαν με βάση την κλίμακα επιπέδων γλωσσομάθειας του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως αυτά περιγράφονται στο Κοινό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες. Για την επιτυχία στις εξετάσεις, χρειάζεται να έχουν βασική γνώση της ελληνικής, αφού ελέγχεται και η ικανότητα διαμεσολάβησης (από την ελληνική στην ξένη γλώσσα).

Tο ΚΠΓ αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ.

Οι  εξετάσεις θα διεξαχθούν για πρώτη φορά το Νοέμβριο 2013.

Έναρξη μαθημάτων μόνο τον Οκτώβριο.

 Διάρκεια: Οκτώβριος - Μαϊος (8 μήνες)

 Διδασκαλία: 2 φορές την εβδομάδα , 8 διδακτικές ώρες (ανάλογα με το τμήμα)

 Με το συγκεκριμένο τμήμα ο/η σπουδαστής/τρια καλύπτει την ύλη του επιπέδου C2 κι έχει την δυνατότητα να αποκτήσει το πτυχίο του Goethe - Zertifikat C2: Großes Deutsches Sprachdiplom και του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) Γ2. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι πλήρως προετοιμασμένος/η για τις εξετάσεις κι έχει δυνατότητα προετοιμασίας και συμμετοχής στις εξετάσεις για τo πτυχίo C2.

 Tags: Γερμανικά Θεσσαλονίκη, Goethe, πτυχία Goethe, Φροντιστήριο Γερμανικών Θεσσαλονίκη, Zertifikat, Start,  

Άν εχετε απορίες, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

Από (email)
Θέμα
Όνομα
Πόλη/Περιοχή
Τηλέφωνο
Ερώτηση
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδίαobffesfq
 Βοηθήστε μας στην μείωση των SPAM!
 Αποστολή αντιγράφου στο email σας